
Malzemeler: (4 kişilik)
500 gr.brokoli
1 küçük paket krema(200 ml)
200 gr. labne peynir
1 dilim tost ekmeği ya da galeta unu
kuru fesleğen
tuz
Hazırlanışı:
Tost ekmeği fırında kızartılır ve soğuduktan sonra robotta ufalanarak toz haline getirilir(evdeki bayat ekmekleri ya da galeta unu da kullanabilirsiniz. Ben galeta unu kullandım) Brokoli buharda yumuşayıncaya kadar haşlanır ve fırın ısısına dayanıklı bir kabın içerisine dizilir. Diğer tarafta labne peyniri, krema, istenilen miktarda kuru fesleğen ile tuz miksere konulup, iyice karıştırılır ve sos haline getirilir.(Sosa isteğe bağlı olarak sarımsak ve kırmızı biber de eklenebilir) Bu sos tüm brokolinin üzerine dökülerek yayılır. Üzerine de tost ekmeği rendesi ya da galeta unu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de 15 dak. pişirilir. Pişince sıcak sıcak yemeklerin yanında garnitür olarak ya da tek başına servis yapılır.
AFİYET OLSUN

No comments:
Post a Comment