Thursday, December 12, 2013

Brokoli-Havuç-Karnabahar Turşusu


Merhabalar,

Aslı Abla'dan bir tarif daha denedim. Yaptığım gün kardeşim görüntüsüne aşık olup, İstanbul'a götürdü. Tadına ben bakamadım. Kendisi ve ev arkadaşları çok beğenmiş, salamuranın tarifini istediler. Yayınlayım dedim. Şimdiler için zamanı geçti. Önümüzdeki kış çokça yapayım, her eve dağıtacağım.

brokoli havuc karnabahar tursusu 1

Brokoli-Havuç-Karnabahar Turşusu

Malzemeler:

- Brokoli

- Havuç

- Karnabahar

- 1 baş sarımsak

- kişniş

- yenibahar

- tuz

- üzüm sirkesi (evde bu var diye kullandım, elma sirkesiyle görüntüsü eminim daha güzel olacaktır)

- bir avuç nohut

Sebzeleri ve baharatları kavanoza dizin. Sebzelerle renk renk şerit oluşturmaya çalışın. Salamurası için yarı yarıya elma sirkesi ve suyu karıştırın. Turşu yaparken mümkünse kireçli su kullanın. İzmir'de musluk suyumuz yeterince kireçli olduğu için direk salamuraya koydum. Salamura sanayinde özellikle suyu kireçlendirmek için CaCl2 kullanılır. Bu sayede turşunun yapısı bozulmaz, sert-kütür kalır.

brokoli havuc karnabahar tursusu 2

Bu güzel düşüncesi, tarifi için Aslı Abla'ya teşekkür ederim.

No comments:

Post a Comment