Brokoli ve Brüksel lahanalarını ayrı ayrı haşlıyoruz.Lahanalar daha uzun sürede haşlanıyor ama brokoliler daha çabuk haşlanıyorlar.Renkleri hemen değişiyor ve yumuşuyorlar.Bu arada çok soğuk hatta içinde buz parçaları olan bir su kabı hazırlıyoruz haşlanan brokoli ve lahanalarımızı içine atıp 2-3 dakika bakletip süzgece alıyoruz.Renkleri çok canlı ve pırıl pırıl gözüküyorlar.
Ayrı bir yerde içine koymak için kırmızı biberleri ve jarliston biberlerini istediğimiz kalınlıkta doğruyoruz.Daha sonra zeytinyağ,limon,çok az sirke ve istenirse ki ben tadını çok yakıştırıyorum knorun salata sosu ekleyip güzel bir sos hazırlıyoruz.Sonra hepsini karıştırıp sunum kabımıza alıyoruz...
SAĞLIK VE AFİYETLE............
No comments:
Post a Comment