Friday, October 18, 2013

fırında karnıbahar - brokoli - brüksel lahanası....


firinda karnibahar brokoli bruksel lahanasi 1

beşamel sosun

ayrıca fırında da pişeceği için fazla yoğun olmaması gerekiyor

lezzetli bir garnitür

malzemeler

- 200 gr brokoli

- 200 gr brüksel lahanası

- 200 gr karnıbahar

beşamel sos için malzeme

- 2 su bardağı süt

- 50 gr tereyağı

- 50 gr un

- 1 diş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- 1 çay kaşığı muskat rendesi

- tuz - tuz karabiber

üstü için

- 100 gr rendelenmiş taze kaşar

- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstıkfirinda karnibahar brokoli bruksel lahanasi 2

hazırlanması

- karnıbahar ve brokolileri küçük parçalara ayırdım

- brüksel lahanalarının dış yapraklarını temizledim sap kısmını bıçakla artı şeklinde kestim

- orta büyüklükte bir tencerede suyu kaynattım - tuz ilave ettim

sebzeleri 3-4 dakika ayrı ayrı haşladım

- sadece haşlanmış brokoliyi bir dakika buzlu suyun içine beklettim - süzdüm

- haşlanmış brüksel lahanalarını ikiye böldüm

- haşlanmış sebzeleri karıştırdım - yağlanmış fırın kabına koydum

- bir tencerede tereyağında ve unu biraz kavurdum soğuk sütü ilave ettim ezilmiş sarımsak ve baharatları ilave ettim karıştırarak pişirdim

- beşamel sosu sebzelerin üstüne gezdirerek döktüm

- 175 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim

- rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdim 5-6 dakika peynir kızarana kadar pişirdim

- üstüne yağsız tavada kızartılmış dolmalık fıstıkları serperek servis ettim

No comments:

Post a Comment