Wednesday, October 2, 2013

KITIR EKMEKLİ, FIRINDA KARNABAHAR & BROKOLİ


kitir ekmekli firinda karnabahar amp brokoli 1

Karnabaharı da Brokoliyi de ayrı ayrı çok severim. Salatasından çorbasına, grateninden kızartmasına ve hatta turşusuna kadar bayılarak yerim:)

Bugün, Sevgili arkadaşım Arzu'nun mutfağından, sofralarına hem şıklık ve hem de lezzet katmak isteyenler için çok özel bir tarif paylaşmak istiyorum.  Karnabahar ve Brokoli'nin fırında dansı:))


MALZEMELER:



  • 1 kök ya da 1 paket Brokoli

  • 1 küçük boy Karnabahar

  • 4-5 dilim bayat ekmek (rondoda çekilmiş) veya yarım paket çekilmiş Tuzsuz Etimek

  • 1 paket labne

  • 1 paket krema

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • Yeteri kadar tuz ve öğütülmüş karabiber



 



YAPILIŞI:



  • Karnabahar ve Brokoliyi çiçeklerine ayırıp, hafif diri kalacak şekilde ve tercihen buhar sepetinde 1-2 dk. pişirin (fırında da pişecekleri için tamamen yumuşamasınlar)

Karnabaharı haşladığınız suya azıcık süt eklerseniz, karnabaharlarınız bembeyaz olur; Ve

tadında hafif bir aroma isterseniz, kaynama suyuna soyulmuş ama dilimlenmemiş 1 adet kuru soğan koyabilirsiniz.


  • Ilındıktan sonra, bir fırın kabının içine karışık şekilde dizin (yağlamaya gerek yok)



kitir ekmekli firinda karnabahar amp brokoli 2


  • Üzerine öğütülmüş karabiber ve tuz gezdirin

  • Çukur bir kabın içinde labne ve kremayı pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın

  • Karışımı brokoli ve karnabaharların üzerine gezdirin ama karıştırmayın

kitir ekmekli firinda karnabahar amp brokoli 3


  • Önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında 10 dk. pişirin

  • Sebzeler fırındayken, Siz de geniş bir tavanın içinde tereyağını kızdırıp ekmekleri 2-3 dk. çevirin

  • Sonra, fırından çıkardığınız sebzelerin üzerine serpiştirip yeniden fırına sürün ve ekmeklerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Görüntüsüne ve lezzetine doyamayacaksınız... Garantisi Bende!! :)

kitir ekmekli firinda karnabahar amp brokoli 4

No comments:

Post a Comment