Karnabaharı da Brokoliyi de ayrı ayrı çok severim. Salatasından çorbasına, grateninden kızartmasına ve hatta turşusuna kadar bayılarak yerim:)
Bugün, Sevgili arkadaşım Arzu'nun mutfağından, sofralarına hem şıklık ve hem de lezzet katmak isteyenler için çok özel bir tarif paylaşmak istiyorum. Karnabahar ve Brokoli'nin fırında dansı:))
MALZEMELER:
- 1 kök ya da 1 paket Brokoli
- 1 küçük boy Karnabahar
- 4-5 dilim bayat ekmek (rondoda çekilmiş) veya yarım paket çekilmiş Tuzsuz Etimek
- 1 paket labne
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar tuz ve öğütülmüş karabiber
YAPILIŞI:
- Karnabahar ve Brokoliyi çiçeklerine ayırıp, hafif diri kalacak şekilde ve tercihen buhar sepetinde 1-2 dk. pişirin (fırında da pişecekleri için tamamen yumuşamasınlar)
tadında hafif bir aroma isterseniz, kaynama suyuna soyulmuş ama dilimlenmemiş 1 adet kuru soğan koyabilirsiniz.
- Ilındıktan sonra, bir fırın kabının içine karışık şekilde dizin (yağlamaya gerek yok)
- Üzerine öğütülmüş karabiber ve tuz gezdirin
- Çukur bir kabın içinde labne ve kremayı pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın
- Karışımı brokoli ve karnabaharların üzerine gezdirin ama karıştırmayın
- Önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında 10 dk. pişirin
- Sebzeler fırındayken, Siz de geniş bir tavanın içinde tereyağını kızdırıp ekmekleri 2-3 dk. çevirin
- Sonra, fırından çıkardığınız sebzelerin üzerine serpiştirip yeniden fırına sürün ve ekmeklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
No comments:
Post a Comment