Malzemeler:
3-4 sap brokoli
2 adet orta boy havuç
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Havuçları ve brokolileri yıkayıp istenilen şekilde doğruyoruz.
tencerede suyu kaynatıp ilk önce havuçları atıyoruz daha sonra brokolileri atıp yumuşayana kadar haşlıyoruz.( eğer tuzlu suda haşlamak isterseniz su kaynadıktan sonra tuzunu atın. çünkü tuz suyun çabuk kaynamasını engelliyor.) Haşlanan sebzeleri süzüp içinde soğuk su bulunan kaba alıyoruz, şok etkisi yapıyoruz. böylece renklerini korumuş oluyoruz.
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırıyoruz.
Sebzeleri servis tabağımıza alıp üzerlerine tuz serpiyoruz. sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz. yoğurdun üstünede zeytinyağı gezdirip salatamızı servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun....
No comments:
Post a Comment