Brokoli bizim evde en sık sofraya konan sebzelerden biri.Ama bu defa pişirerek değil de çiğ olarak yiyelim ve faydasından mümkün olduğunca daha fazla faydalanalım istedim.Hem A hem de C vitamini bakımından zengin bir sebze olan brokoli aynı zamanda kanserle mücadelede etkili olduğu düşünülen birçok bileşen de içeriyor.Kalp sağlığımızı korumak,kanserle mümkün olduğunca savaşabilmek ve ülsere yakalanmamak brokoli ile barışık olmalıyız.Pişmiş sevmeyen ve hatta hiç yemeyenler bir de bu tarifi denesin diyorum ben.Hatta pişirdiğimiz zaman kanser hücrelerine karşı etkili olan sulforafanların -ne demekse-azaldıkları gözlenmiş ( Hayat Kurtaran 101 Yiyecek-David Grotto alınmıştır)
Malzemeler:
1 küçük boy brokoli
yeterince yoğurt
su
1-2 diş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
1.Brokoli çiçeklerini ayırıp sirkeli suda birkaç dk.bekletin.
2.Temizlenmiş brokolileri ufak parçalara ayırıp yoğurdun içine ekleyin.
3.İçine yeteri kadar su katıp ile brokoliler iyice ufalana kadar blender ile karıştırın.
4.2 diş sarımsağı da ekleyin kaselere alıp üzerine zeytinyağı gezdirip soğuk servis yapın.
Bir de Sevgili Seda ve Müjde arkadaşlarım beni mimlemişler lakaplar konusunda.Benim aslında öyle herkesce bilinen lakaplarım yoktur.Orta okuldayken saçlarım kısacık ve çok açık kumral olduğundan servis şöförümüz Şaban Abi (Allah rahmet eylesin) bana ''civciv'' derdi.Saçlarım uzayana kadar öyle kaldı civciv.Yıllar sonra bankada çalışmaya başladım,5 yıla yakın da çalıştım.Sonrasında farklı yerlerde ve farklı işlerde çalışmış olmama rağmen babamın taktığı ''bankacı'' lakabı da üzerime yapışmış durumda.Başka da lakabım yok,en azından benim bildiğim yok.
No comments:
Post a Comment