Beşamel soslu fırında brokoli, çok sevdiğim özellikle kış aylarında sık yaptığım yemeklerden birisi. Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Karnıbahar yemeklerini sevmiyorum ama brokoliye bayılıyorum. Salatasını da çok seviyoruz, Yiğit'in de brokoli seviyor olması soframızda bol bol bulunmasını sağlıyor.
Fırında brokolinin yapılışı ise çok kolay. Ayıklayıp yıkadığımız brokoliler haşlanır, ben daha sağlıklı olduğu için buhar makinesinde haşlamayı tercih ediyorum, fırın kabına alınır. Üzerine beşamel sos gezdirilir, rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Peynirler eriyip üzeri kızarana kadar fırınlanır. Beşamel sos tarifini daha önce kabaklı tavuk yemeğinde vermiştim, isterseniz burada da var:
Beşamel sos
1 yemek kaşığı un (dolu dolu olacak)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım litre süt
Tuz
Beşamel sos için un sıvıyağda kavrulur. Süt ve tuz ilave edilip muhallebi kıvamında pişirilir.
Afiyet olsun.
20 Aralık 2009 Notu: Beşamel soslu brokolinin yanına aynı şekilde hazırlanmış karnıbahar ve havuç vardı, oldukça lezzetli oldu.
No comments:
Post a Comment