Tuesday, November 19, 2013

KARNIBAHAR,BROKOLİ OGRATEN



Muhteşem kış sebzeleri karnıbahar ve brokoli buluştu..Nefis baharatlarla tatlandı ve kaşar peyniriyle süslendi,davet soframızda ana yemeğimizin yanına eşlik etti.. Lezzetiyle sofrada baştacı oldu,çok övgü topladı..Bu lezzet şölenini mutlaka deneyin..Sonradan pişman olmayın..



karnibahar brokoli ograten 1


MALZEMELER


1 küçük karnıbahar


1 ortaboy brokoli


1 kase haşlanmış mısır


2 çay kaşığı karabiber


1 çay kaşığı muskat rendesi


2 çay kaşığı tuz


1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber


BEŞAMEL SOS


2,5 su bardağı süt


2 yemek kaşığı un


75 gr.teremyağ


1 çay kaşığı beyaz karabiber


1,5 çay kaşığı tuz


1 kase kaşar rendesi (üzeri için)


YAPILIŞI




  • Brokolileri ve karnıbaharları küçük çiçeklerine ayırın.İki büyük tencereye su koyun,biraz tuz atın.Kaynayınca birine karnıbaharı,diğerine brokoliyi atın.Karnıbaharı 7 -8 dakika,brokoliyi 3 -4 dakika haşlayın.Daha sonra ikisinide soğuk sudan geçirin ve süzün.




  • Beşamel sos için un ,süt,teremyağla beraber pürüzsüz bir sos hazırlayın..Sos pişince tuzunu ve beyazbiberini ekleyin.




  • Karnıbahar ve brokoliyi geniş bir kaba koyun,baharatlarını atın hafifce karıştırın ve geniş bir fırın kabına yerleştirin.Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.Onun üzerinede kaşar rendesini serpin ve 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.Yaklaşık 30 dakika.Daha sonra sıcak sıcak ikram edin..




  •  




  • Afiyet olsun..





No comments:

Post a Comment