Thursday, November 14, 2013

brokolili noodle.....



brokolili noodle 1
uzakdoğu mutfağını seviyorum

ve

noodle uzakdoğu mutfağında yaygın kullanılan bir malzeme

tuz miktarını

soya sosun çok tuzlu bir malzeme olduğunu hesaba katarak ayarlayın

malzemeler

- 1/2 paket egg noodle (250 gr)

- 1 adet orta büyüklükte soğan

- 1 adet orta büyüklükte havuç

- 400 gr brokoli

- 1 adet avakado

- 1 su bardağı soya filizi

- 1/2  kırmızı biber

- 3 çorba kaşığı zeytinyağı

- tuz

sos için malzeme

- 1/2  çay bardağı soya sos

- 1/2 çay bardağı su

- 1 çorba kaşığı istiridye sos (opsiyonel)

- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

- 1 çay kaşığı toz kişniş

- 1/2 çay kaşığı pul biber

- 1 tatlı kaşığı bal

- 1 çay kaşığı susam yağı

hazırlanması

- sos tenceresine susam yağı hariç sos malzemesinin tamamını  orta ateşte 5 dakika pişirdim - ocaktan aldım

- noodle i kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp (yaklaşık 10-12 dakika) sudan geçirdim ve süzdüm

- haşlanmış noodle büyük bir kaseye koydum sos malzemesini ve susam yağını kaseye ilave ettim -  iyice karıştırdım - bir kenara koydum

- küçük küp küp doğradığım havuç ve parçalara ayırdığım brokoliyi kaynayan suda 3 dakika haşladım süzdüm

- yemeklik doğradığım soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurdum ince şeritler halinde doğradığım kırmızı biberi soğanlara ilave ettim bir dakika kavurdum

- haşlanmış havuç - brokoli ve soya filizini ekleyip soteledim

- noodle i ilave ettim harmanladım

- küp küp doğradığım avakadoyu da ilave ettim çok az karıştırdım

- sıcak servis ettim

No comments:

Post a Comment