ve
noodle uzakdoğu mutfağında yaygın kullanılan bir malzeme
tuz miktarını
soya sosun çok tuzlu bir malzeme olduğunu hesaba katarak ayarlayın
malzemeler
- 1/2 paket egg noodle (250 gr)
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 1 adet orta büyüklükte havuç
- 400 gr brokoli
- 1 adet avakado
- 1 su bardağı soya filizi
- 1/2 kırmızı biber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz
sos için malzeme
- 1/2 çay bardağı soya sos
- 1/2 çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı istiridye sos (opsiyonel)
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı susam yağı
hazırlanması
- sos tenceresine susam yağı hariç sos malzemesinin tamamını orta ateşte 5 dakika pişirdim - ocaktan aldım
- noodle i kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp (yaklaşık 10-12 dakika) sudan geçirdim ve süzdüm
- haşlanmış noodle büyük bir kaseye koydum sos malzemesini ve susam yağını kaseye ilave ettim - iyice karıştırdım - bir kenara koydum
- küçük küp küp doğradığım havuç ve parçalara ayırdığım brokoliyi kaynayan suda 3 dakika haşladım süzdüm
- yemeklik doğradığım soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurdum ince şeritler halinde doğradığım kırmızı biberi soğanlara ilave ettim bir dakika kavurdum
- haşlanmış havuç - brokoli ve soya filizini ekleyip soteledim
- noodle i ilave ettim harmanladım
- küp küp doğradığım avakadoyu da ilave ettim çok az karıştırdım
- sıcak servis ettim
No comments:
Post a Comment