Saturday, August 24, 2013

Brokoli ezmesi


Merhaba






Karne gününün verdiği buruklukla kendimi yemek yemeye ve yapmaya verdim. Sonuçtan ben hariç herkes memnundu. 






Çocuklarımın gözlerindeki ışıltıyı çok özledim. İçimin acısını bir ben, birde benim gibiler anlar. 






Sabahtan çocuk kitaplarımı kurcaladım hepsine tek tek baktım, üzerlerindeki küçük küçük notlara, bende bıraktıkları hatıralara daldım gittim. Çok dokunuyor çook daha geçen yıl bu günlerde çocuklarımla nasılda güzel vakit geçiriyordum her anlarını fotoğraflayıp çılgınca eğleniyor ve öğreniyorduk.






İnsanların arkasından iş çevirmek hayatlarını değiştirmek, alt üst etmek çok kolay. Yaptılarda kadrolu olmasakta bizde öğretmeniz ve aldığımız geri bildirimler bunu çok güzel doğruluyordu. Bu muydu çekemediğiniz buysa keşke biraz örnek alıpta çalışmayı deneseydiniz. Size inat çalışacağım daha çok öğrenip daha çok gelişeceğim işte. Sizin bilmediğiniz o tiyatrolara götüreceğim çocuklarımı, müze müze gezdireceğim hepsini...  Herkes ektiğini biçermiş bu ektiğiniz nifak tohumları mutlaka dönüp dolaşıp sizi bulacak. Allah büyük.






Benim içim çok rahat öğrencilerim/velilerim hala arıyor başarılarını benimle paylaşabiliyorsa iş bitmiştir zaten. 






Ayy çok fena duygulandım doldum böyle taşıverdim.

Gelelim mezemize ev ahalisi pek beğendi bende çok sevdim bayıla bayıla yendi. İlk yaptığımda fotoğrafını çekemedim malesef homini gırtlak eller çoktan didiklemişti. Ben de kalanın fotoğrafını çektim. 






Tarif Mutfak Sırları nın sitesinden alıntıdır.





brokoli ezmesi 1






Malzemeler






-Yarım kilo brokoli


-4 yada 5 yemek kaşığı yoğurt


-Tuz


-2 yemek kaşığı zeytin yağı


-3 diş sarımsak


-Su


-Kırmızı toz biber






Yapılışı






Brokoliler dal dal ayrılarak iyice yıkanır.


Üstünü örtecek kadar su ilavesi yapılarak yumuşayıncaya kadar haşlanır.


Pişen brokoliler süzülerek,çatalla ezilir. (Sadece çiçek kısımlarını ezdim. saplarıyla zeytin yağlı limonlu salata yaptım.)


Yoğurt ve ezilen sarımsaklar eklenir.


Tuz ilavesi yapılarak karıştırılır.


Üzerine zeytin yağı dökülerek,kırmızı toz biber eklenir.






Not:Brokolileri ezmeden kullanmak isterseniz yeşil görünümünü kaybetmemesi için haşlandıktan sonra soğuk suya atılırsa yeşil rengini muhafaza eder.










Afiyet olsun...

Sevgiyle kalın...



No comments:

Post a Comment