Ispanaktan,taze fasulyeye,bakladan bezelyeye,epey yeşille haşır neşir oldum 3 günde..
Hepsini de,şu resimdeki salata gibi hazırlayıp, kaşıkladım da kaşıkladım.
Bu aralar, fit kalabilmeye fena sardım.
Ve radikal kararlar alıp,ufaktan uygulamaya başladım.
Ne mutlu bana! Ve ne mutlu, kararlarına sahip çıkabilen,adım adım hayallerine doğru yol alanlara!
Çok iddialı bir cümle mi oldu ne :)
Olsun ama değil mi?
İnsan, kendini motive edebilmeli bence..
''Ey sevgili kendim,bugün ve her gün hep benimle olduğun , beni hiç terk etmediğin için, senin güzel bir hayat geçirmene sebep olacak her şeye varım!''diyebilmeli mesela.:)
Sözde bırakmayıp,bir de hayata geçirdi mi,işte o insandan bahtiyarı olmaz dünyada..
Dilerim, yolumuza aşamayacağımız engeller çıkmaz da,mutlu insanlar olarak yaşayıp,öylece göçeriz dar-u bekaya..
**************
Brokoli dedim,yeşillik dedim.
Ne kadar sebze tükettimse, o kadar iyi hissettiğimi fark ettim.
Bol yeşillikli günlere.
malzemeler:
Yarım kg. brokoli
4 adet havuç
Yarım fincan zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
İri dövülmüş ceviz
4 diş sarımsak
Tuz
hazırlanması:
Brokolileri güzelce yıkayıp, parçalara böldükten sonra tencereye alıyoruz.
Yıkadığımız havuçları istediğimiz genişlikte kesip,brokolinin üzerine alıyoruz.
Sarımsaklardan 2 dişini sebzelerin üzerine rendeleyip, tuz serpiştirip zeytinyağı ile yarım fincan kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çekip,pişen sebzelerin altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz.
Yoğurdun üzerine, 2 diş sarımsak rendeleyip,azıcık tuz ekledikten sonra,servis tabağına aldığımız sebzelerin üzerine yoğurttan gezdiriyoruz.
Dövülmüş ceviz ekleyip servis yapıyoruz.
Afiyet şifa olsun..
No comments:
Post a Comment