Allah'ın selamı üzerinize olsun,
Bir kaç gündür paylaşamadım bir şeyler, tarifler birikti :) Birazcık bakıp hemen kaçıyordum..Su çiçeği, grip, kızımın ilk karnesi :) derken koşturmaca oldukça fazlaydı..Benim çocuklarım pek sebze sevmezler ya, bazen eve dayanamayıp aldığım brokoli ve karnabaharları ne yapsam da cazip hale getirsem diyordum..Yağda kızartıp, üzerine sarımsaklı yoğurtla en azından biraz yeniyor ama yağda kızartmakdan kaçıyor olduğum için, hem daha hafif olsun, hem de kızartma lezzetini yakalayayım diye düşünürken bu tarif ortaya çıktı. Biraz tuzlu kek gibi, biraz krep gibi..Teflon tavada pişirdim..İsmi ne olsun, karar veremedim..Beğenmezseniz önerilerinize açığım :) Neyse fazla uzattım, buyurun tarife:
-1/2 karnabahar,
-1/2 brokoli,(her ikisinin toplamı küçük bir karnabahar kadar)
-2 yumurta,
-1/2 çay bardağı sıvı yağ,
-1/2 su bardağı süt,
-1 paket kabartma tozu,
-Kaşık ucuyla salça (kızartma yaparken de birazcık salça eklerdim, hafif bir pembelik ve lezzet katıyor)
-Tuz, karabiber,
-Aldığı kadar un..
Üzerine: -Sarımsaklı yoğurt, pul biber.
- Karnabahar ve brokoliyi çiçek çiçek ayırıp, yıkadığımız suyla beraber tencereye koyup kısık ateşte biraz haşlayalım. Fazla büyük parçalar olmamasına özen gösterelim..
- Diğer yanda yumurtaları çırpıp, sıvı yağı ve sütü ekleyelim. Kaşık ucuyla salçayı ve kabartma tozunu da ekleyip unu yavaş yavaş katalım. çırpmaya devam edelim. Tuz ve karabiber ekleyip, hafif haşlanmış karnabahar ve brokolileri de katıp kaşıkla karıştıralım.
- Teflon tavayı hafif yağlayıp ocağa koyalım. tava ısınınca karışımı dökelim, ocağı kısıp kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte kabarıp alt kısmı pişince, alt üst ederek diğer tarafını da kızartalım. Alt üst ederken hamsi tavası kapağını kullandım, büyük kolaylık..:) Her iki yanı kızarınca servis tabağına alalım.
- Dilimleyip üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim, pul biberle süsleyelim..
- Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment