Wednesday, August 7, 2013

Brokoli Kizartmasi


brokoli kizartmasi 1

Kizartma tabagimiz: Biberler, Zeynep sultan icin patates, illa ki ketcapli! ve ilk kez denedigim brokoli kizartmasi!






Brokolileri on pisirme, haslama yapmadan yumurta, un, tuz, sut (evde soda yoktu ama olsaydi boyle kizartmalarda iyi sonuc verdigi icin kullanmayi dusunurdum) karisimina bulayip yagda kizarttim.




UYARI: Daha once belirtmeyi unutmusum, cok onemli bir husus: brokoliler yerken cig oldugunu hissettiriyor. Biz sikayetci olmadik,tadini da begendik ama yine de belirtmek istedim hayal kirikligina ugramanizi istemem. Eger daha yumusak istiyorsaniz , on pisirme yapmanizi oneriririm






*Normalde karniabhar kizartmasi yaparim ve onceden mutlaka haslarim ya da buhar makinesinde pisiririm. Brokoliyi ilk kez denedim ve acikcasi cig oldugu icin boyle olumlu bir sonuc beklemiyordum! Tadini -kivamini gercekten begendik. Farkedilecegi uzere, brokolileri yumurtali harca bularken cok ozenli degildim, duzgun bulanmamislar, kel bolgeler kalmis:) Bir sonraki sefer soz daha dikkatli olacagim!






*Kizartmalar, Lama Mutfakta hem sagliksiz hem de ugrastirici oldugu icin cok yer almiyor. Dun maklube yaparken patates ve patlican kizartirken tekrar anladim kizartma bana gore degil! Kimisine cok kolay gelir , cabucak kizartma yapmak ama yok yok bana gore degil! (Yemesi degil de kizartmasi bana gore degil yoksa ozellikle yazin, ulkemin sebzeleriyle bol domates soslu karisik kizartma himmmmm!)


Afiyetle kalin...







No comments:

Post a Comment