Monday, August 12, 2013

Labne Peynirli Brokoli


labne peynirli brokoli 1Herkese güzel bir gün dilerim. Brokoli sevenler için alternatif bir tarif vermek istiyorum bugün. Labne peynir ile kremanın fırında birleşimi ve brokoli ile ortaya çıkan tat pek hoş oluyor.(Ben brokoliyi çok sevdiğim için bu tarife bayılıyorum ama brokoli ile arası olmayanlar bu tarife pek ısınamıyabilirler. Benden söylemesi) Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında sebze garnitürlerinin yerine sunulan bu tarif istenirse özellikle öğlen yemeğinde tek başına da tüketilebilir.(Rejimde olanlar için krema ve labne peynir çok masum değiller ama böyle soğuk havalarda minik bir kaçamak olur değil mi?) Afiyet olsun.

Malzemeler: (4 kişilik)

500 gr.brokoli

1 küçük paket krema(200 ml)

200 gr. labne peynir

1 dilim tost ekmeği ya da galeta unu

kuru fesleğen

tuz

Hazırlanışı:

Tost ekmeği fırında kızartılır ve soğuduktan sonra robotta ufalanarak toz haline getirilir(evdeki bayat ekmekleri ya da galeta unu da kullanabilirsiniz. Ben galeta unu kullandım) Brokoli buharda yumuşayıncaya kadar haşlanır ve fırın ısısına dayanıklı bir kabın içerisine dizilir. Diğer tarafta labne peyniri, krema, istenilen miktarda kuru fesleğen ile tuz miksere konulup, iyice karıştırılır ve sos haline getirilir.(Sosa isteğe bağlı olarak sarımsak ve kırmızı biber de eklenebilir) Bu sos tüm brokolinin üzerine dökülerek yayılır. Üzerine de tost ekmeği rendesi ya da galeta unu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de 15 dak. pişirilir. Pişince sıcak sıcak yemeklerin yanında garnitür olarak ya da tek başına servis yapılır.

AFİYET OLSUNlabne peynirli brokoli 2

No comments:

Post a Comment