Bu tarif özellikle brokoli ve karnabahar gibi sebzeleri sevmeyenlere ithaf edildi. Çünkü bunu yiyipte bu sebzeleri sevmeyene şaşarım :) Canlı ispatı benim eşim :) Ağzının sularını akıta akıta tabağını sıyırıyordu en son lokmasında bile.
Tarifin sahibi anneannem. Çok basit ve zahmetsiz, hemde çok sağlıklı. Ayrıca çalışan bayanlar için çok da pratik..
Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 adet brokoli (marketlerde hazır pakette satılıyor tamamını kullandım)
- 2 baş kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet konserve haşlanmış nohut
- Zeytinyağ
- Tuz
- Pul biber
- 1 tablet bizim tavuk bulyon
- Su
- 2 adet domates
Yapılışı
- Öncelikle karnabaharı dallarından ayırın. Çok küçük parçalara bölmeyin. Büyük parçalar halinde hem daha lezzetli oluyor hem de daha estetik görünüyor.
- Brokoliyi paket olarak aldıysanız zaten parçalara ayrılmış oluyor çok büyük parçaları biraz ufaltmanız yeterli. Bunda da karnabahar gibi çok ufalamadan iri parçalar kullanın.
- Soğanları dörde bölün.
- Tencereye soğan, karnabahar ve brokoliyi koyun. Çok az buhar yapmasını sağlayacak kadar su ilave edin. El terazi göz mizan :)
- Domatesleri rendeleyin ve sebzelerin üzerine dökün.
- Zeytinyağını arzunuza göre ilave edin. Ben aşağı yukarı yarım çay bardağı kadar koydum.
- Kırmızı biberi dilimleyip ekleyin.
- Bir süre sebzelerin haşlanmasını bekleyin. Bu arada kaynar suda bulyonu eritin. Arzunuza göre taze tavuk suyuda kullanabilirsiniz. Çok sulu bir yemek olmaması gerektiği için ben bulyonu 1 bardak suda eritip ekliyorum.
- Sebzelerin çok haşlanmasına izin vermeyin dağılmasınlar. Nohutu süzün ve yıkayın. Tencereye ekleyin.
- Arzunuza göre tuzunu ilave edin.
- Piştikten sonra servis yaparken üzerine pul biber serpin.
Afiyet Olsun...
No comments:
Post a Comment